Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «خشنود علیزاده» افزود: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان این طرح، سطح زیر کشت اراضی دیم از حدود پنج میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار فعلی بر اساس آمارنامه رسمی سال ۹۸ به حدود ۸.۵ میلیون هکتار برسد.

وی با بیان این که طرح جهش تولید در دیمزار های کشور از سال گذشته در ۶ استان به طور محدود آغاز شده است، اظهار داشت: امسال گام دوم این طرح با همراهی و پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و مشارکت ۳۰۰ هزار بهره بردار در ۱۵ استان دیم‌خیز و در سطح ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیون هکتار اجرا می‌شود.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی با اشاره به این که هم اکنون بیش از سه میلیون هکتار از اراضی دیم به صورت آیش رها می‌شود، گفت: در این طرح از فضای آیش برای کشت جو و محصولات جایگزین که در تناوب با غلات هستند، استفاده می‌شود.

وی درباره جزییات طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، توضیح‌داد: ما در قالب این طرح به دنبال افزایش بهره‌وری همه محصولات زراعی دیم و نیز افزایش سطح زیرکشت بعضی از محصولات مانند جو و محصولات جایگزین در تناوب با غلات هستیم.

علیزاده افزود: سطح زیر کشت گندم در این طرح افزایش نخواهد داشت، اما بر اساس برنامه‌ریزی‌ها ۵۰۰ هزار هکتار به سطح فعلی کشت جو با توجه به قابلیت‌های این گیاه و تحمل آن به خشکی اضافه می‌شود.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی، سطح فعلی کشت جو در اراضی دیم را نزدیک به ۹۰۰ هزار هکتار عنوان کرد.

وی ادامه‌داد: دست‌کم سه میلیون هکتار اراضی دیم که تحت آیش بودند به‌تدریج و در مدت پنج سال زیر کشت جو و محصولات جایگزین رفته و عملیاتی می‌شود.

علیزاده، معرفی یک الگوی کشت مناسب و قابل اجرا را از اهداف طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور دانست و تصریح‌کرد: در گذشته اکثر محصولات زیرکشت در اراضی دیم محدود به غلات بود به‌طوری که در سال ۹۸ حدود ۸۶ درصد سطح کشت اراضی دیم به گندم و جو اختصاص داشت و ادامه این روند می‌توانست وضعیت خطرناک و ناپایداری را در این اراضی ایجاد کند.

وی اضافه‌کرد: برای تولید پایدار در درازمدت، سهم کشت غلات در دیمزارها در مدت پنج سال باید حدود ۶۰ درصد شود و بقیه اراضی دیم نیز به کشت محصولاتی همچون دانه‌های روغنی، حبوبات و علوفه اختصاص یابد.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی خاطرنشان‌کرد: کشت متوالی غلات موجب طغیان آفات و بیماری‌ها و فرسودگی خاک می‌شود، زیرا غلات از عمق و عناصر محدودی از خاک استفاده می‌کند.

وی درباره عملکرد اقتصادی تولید در دیمزارها، گفت: چنان‌چه کشاورزان از ارقام زراعی جدید بر اساس بسته‌های زراعی و دستورالعمل های فنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم استفاده کنند، حتی در شرایط سخت خشکسالی نیز عملکرد کاملا اقتصادی خواهند داشت.

علیزاده در همین حال پیش بینی کرد در پروژه جهش تولید در دیمزارهای کشور با بکارگیری توصیه های فنی این موسسه، عملکرد تمام محصولات زراعی حداقل ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار افزایش یابد.

وی با اشاره به تدوین ۱۰ دستورالعمل جدید محصولات زراعی دیم از سوی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: این دستورالعمل های فنی در مورد کشت انواع غلات، حبوبات، گیاهان علوفه ای و دانه‌های روغنی در مناطق مختلف اقلیمی تحت شرایط دیم و همچنین آبیاری تکمیلی برای ارقام گندم و جو دیم است.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی اضافه کرد: علاوه بر این، بروشورهای ترویجی از دستورالعمل‌ها برای دسترسی آسان و راحت کارشناسان و مروجان، آماده و در اختیار معاونت امور زراعت و سازمان‌های جهاد استان‌ها خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی پیش از این اعلام کرد که دیم‌زارها و شیلات از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است. 

«سید جواد ساداتی نژاد» از اجرایی شدن گام دوم «طرح جهش تولید در دیم‌زارها» در ۱۵ استان کشور خبر داد.

به گفته این عضو کابینه سیزدهم، در ایران ۷۰ درصد محصولات کشت آبی و ۳۰ درصد به صورت دیم است و این بخش توان جهش و تغییر را دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گندم سید جواد ساداتی نژاد دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گندم سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی گندم سید جواد ساداتی نژاد دولت سیزدهم رییس موسسه تحقیقات کشاورزی طرح جهش تولید در دیم محصولات زراعی میلیون هکتار جهاد کشاورزی اراضی دیم کشت جو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۳۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسناد تک برگی برای اراضی زراعی صادر می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف خدادادی صبح چهارشنبه در رفع مشکلات حدنگاری در شهرستان گرمی اظهار کرد: با افزایش ۴۵ درصدی صدور اسناد تک برگی برای زمین های زراعی در سال جدید شاهد ارتقای عملکرد در این بخش خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای برنامه تحول و تعالی قضائیه و رفع مشکلات اولویت دار در زمینه حدنگاری اراضی کشاورزی و آخرین وضعیت حدنگاری اراضی زراعی در شهرستان گرمی جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با حضور مسئولان و مدیران برگزار شد تا مسایل و مشکلات در این زمینه حل و فصل شود.

معاون قضایی دادگستری کل استان اردبیل با اشاره به اولویت اجرای قانون حدنگاری در دستگاه قضایی و اهتمام به اجرای دقیق و کامل آن تصریح کرد: اجرای قانون حدنگاری و تثبیت مالکیت از طرفی سبب شفافیت شده و از بروز فساد و وقوع جرم پیشگیری می کند و از طرفی نیز در کاهش اختلافات ملکی و میزان ورودی پرونده ها به محاکم بسیار موثر است.

خدادادی بیان کرد: این موضوع در شورای حفظ حقوق بیت المال تا حصول اهداف نهایی به جد پی گیری می شود.

وی افزود: در سایه ایجاد همکاری و هماهنگی مابین دستگاه های مرتبط پیشرفت های خوبی در موضوعات مختلف از جمله صدور اسناد زراعی محقق شده است به طوری که در سال گذشته به طور میانگین ۱۹ درصد اسناد رسمی صادر شده است که در سال جدید این رقم به ۳۰ درصد افزایش یافته است و تلاش می شود تا پایان سال جاری این رقم به ۴۵ درصد برسد.

جانشین رئیس کل دادگستری در شورای حفظ حقوق بیت المال اظهار کرد: در شهرستان گرمی اراده جدی بین مسئولان شهرستانی برای اجرای کامل قانون حدنگاری وجود دارد و انتظار می رود در سایه هماهنگی لازم به هدف گذاری های ترسیم شده در راستای صدور اسناد زراعی در این شهرستان دست یابیم.

خدادادی بیان کرد: در خصوص بافت های مسکونی نیز تصمیمات لازم گرفته شده است به طوری که ۳ هزار و ۴۰۰ پرونده در این راستا در حال حاضر در حال رسیدگی است که هماهنگی لازم برای تسریع در صدور اسناد برای این زمین ها نیز انجام گرفته است.

وی گفت: مشکل عمده در تسریع در صدور اسناد زراعی کمبود نیروی انسانی واحد ثبتی و عدم وجود اداره ثبت در بخش انگوت است که این موضوع نیز در جلسات کمیته استانی مطرح می شود تا نسبت به رفع این مشکلات نیز اقدام لازم صورت گیرد.

کد خبر 6093934

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • اسناد تک برگی برای اراضی زراعی صادر می شود