Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، امسال در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها ۷۱ هزار هکتار از زمین زراعی گلستان زیر کشت غلات و دانه‌های روغنی رفت و بهره‌برداران در استفاده از این طرح رتبه سوم کشوری را بعد از کرمانشاه و خوزستان به خود اختصاص دادند.

براساس داده های آماری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان، طی  سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور امسال،  در طرح جهش تولید در دیمزارهای ۹ شهرستان مرزی و محروم شمال  استان۴۰ هزار هکتار کلزا، ۱۷ هزار هکتار گندم، ۱۰ هزار هکتار جو و ۳ هزار هکتار به کشت محصولات علوفه‌ای رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای طرح جهش تولید توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان از سال زراعی ۹۹ - ۹۸ با نظارت این ستاد و هماهنگی سازمان جهادکشاورزی و با کشت ۲۰ هزار هکتار کلزا در دیم‌زارهای کم‌بازده شمال گلستان آغاز شد.

طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کم‌بازده کشور از جمله گلستان توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مدت زمان پنج ساله برنامه‌ریزی اجرا می شود.

سطح اراضی زراعی گلستان ۵۳۹ هزار و ۳۸۶ هکتار با ۸۷ هزار بهره بردار است که حدود ۷۷ درصد آن اراضی دیم بوده و بیشترین فعالیت بهره برداران این خطه، کشت گندم، جو و کلزا است.

 تاکید بر گسترش چتر حمایت از جهش تولید در دیمزارهای گلستان

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان معتقد است: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان در راستای استفاده بهینه از اراضی با کمک مشاوران فنی برای حمایت از بهره برداران این منطقه در رونق تولید است.

محمد بزرعلی افزود: با توجه به حمایت‌ها و مزایای این طرح، در سال زراعی جاری استقبال بهره‌برداران دیمکار در استان افزایش یافته و بهره‌برداران زیادی از مزایای این طرح استفاده کردند.

وی اظهار امیدواری کرد: در سال زراعی جدید و با تداوم حمایت‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) شاهد افزایش چشمگیر عملکرد اراضی زیرپوشش دیم استان در محصولات مختلف باشیم.

جهش تولید در دیمزارها اقدامی بجا است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها توسط ستاد اجرایی فرمان امام در این استان اهداف مهمی چون افزایش عملکرد در واحد سطح، کمک به بهبود معیشت اقشار مناطق محروم، اصلاح الگوی کشت، استفاده از بذور گواهی شده استاندارد، تناوب زراعی و کشت مستقیم پیگیری می‌شود.

محمدرضا عباسی به خبرنگار ایرنا افزود: سال زراعی جاری در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان به طور میانگین عملکرد محصول در واحد سطح بین ۱۲ تا ۱۵ درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر برای اجرای جهش تولید در دیمزارهای استان و بهره‌گیری از طرح‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید کشاورزی ۱۱۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شد که ۵۰ میلیارد ریال آن به صورت وام ارزان  قیمت برای خرید ادوات کشاورزی با کارمزد چهار درصد و بازگشت پنج ساله به بهره برداران واجد شرایط پرداخت شد.

آمادگی گلستان برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال سوم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: سهمیه طرح جهش تولید در سطح ۲۱۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان برای سال زراعی آینده ابلاغ شده و پیگیر مقدمات اجرایی آن هستیم.

عباسی افزود: در اجرای سومین سال جهش تولید در دیمزارهای استان با همکاری ستاد اجرای فرمان امام، به‌کارگیری ۲۱۰ کارشناس تدارک دیده شده است.

وی همچنین از برگزاری همایش توجیهی استانی برای کارشناسان و مدیران جهادکشاورزی شهرستانی در هفته آینده خبر داد و گفت: در عین حال، بخش زراعت جهادکشاورزی گلستان برای استفاده از ظرفیت ستاد اجرایی فرمان امام در جهش تولید محصولات کشاورزی همه امکانات خود را بسیج خواهد کرد.

 به گفته وی اکنون  گندم، جو، کلزا، کاملینا، گیاهان دارویی، علوفه، نخود و عدس محصولات زیر پوشش این طرح هستند و بهره برداران می توانند از مزایای آن در افزایش تولید محصول در اراضی دیم خود استفاده کنند.

مطابق گزارش مسوولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان، برای سومین سال اجرای طرح مزبور پوشش ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی دیمزار استان سهمیه در نظر گرفته شده که بهره‌برداران طرف قرارداد از مساعدت در بیمه محصولات کشاورزی، تامین ادوات کشاورزی، تامین کودهای ریزمغذی و غنی سازی بذر و توانمندسازی کارشناسان و بهره‌برداران با اجرای برنامه های ترویجی و آموزشی برخوردار خواهند شد.

استفاده از ظرفیت اراضی دیم در گلستان که حدود ۷۷ درصد از اراضی زراعی استان را شامل می شود، با تداوم و گسترش طرح مزبور در این منطقه می تواند دستیابی به جهش تولید در استان را با اهدافی چون پشتیبانی از تولید، پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، بهبود معیشت بهره‌برداران، رونق کشاورزی در اراضی دیم زار و کم بازده شمال استان با کشت محصولات کم آب طلب و وابسته به نزولات آسمانی و کمک به امنیت غذایی کشور را دوچندان کند.

گلستان با وسعت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۵۳ هزار هکتار زمین زراعی، بیش از ۳۲ هزار هکتار باغ و چهار میلیون واحد دامی دارد.

همچنین استان گلستان در تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

گلستان رتبه سوم کشوری اجرای «طرح جهش تولید» را کسب کرد/ اجرا در ۲۱۰ هزار هکتار از دیمزار

جهش تولید در ۷۰ هزار هکتار از دیم‌زارهای گلستان آغاز شد

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان گلستان گرگان جهش تولید ریاست ستاد اجرایی فرمان امام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان گلستان گرگان وزارت جهاد کشاورزی استان گلستان گرگان جهش تولید ریاست ستاد اجرایی فرمان امام اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها جهش تولید در دیمزارهای استان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام سازمان جهادکشاورزی گلستان ستاد اجرایی فرمان امام بهره برداران هزار هکتار ستاد اجرای اراضی دیم سال زراعی کم بازده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل درزی بورخانی عصر چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز شورا ضمن تبریک روز شورا عنوان کرد: با توجه به زمان اندک به پایان رسیدن ششمین دوره ششم شوراهای اسلامی بهتر است تمامی عزیزان عملکرد خود را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در این زمان باقیمانده تمام تلاش خود را بکنند تا خدمات ارزنده‌ای را ارائه دهند.

رئیس دادگستری فیروزکوه اظهار کرد: اگ حل مشکلات در توان و بر اساس قانون باشد شوراها وظیفه دارند که انجام دهند اما جایی که قانون به آنها اجازه نمی‌دهد به هیچ عنوان اجازه ورود ندارند و می‌توانند برای حل مشکلات به مراجع بالاتر مراجعه کنند.

وی بزرگترین و مهم‌ترین امر در روستاها که باعث کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضائی و اختلاف بین روستاییان خواهد شد را سند دار شدن زمین‌ها دانست و بیان کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با رئیس ثبت و اسناد شهرستان امسال تمامی زمین‌های زراعی خارج بافت و منازل و املاک داخل بافت (با هماهنگی بنیاد مسکن) روستا با کمک شورا سنددار خواهد شد و هیچ روستایی زمین‌هایش بدون سند نخواهد ماند و خوشبختانه نقشه برداری زمین‌ها هم کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

وی یکی از دغدغه‌های روستاییان را فنس کشی زمین‌های کشاورزی عنوان نمود و بیان داشت: در بازدیدهای میدانی به عمل آمده از دغدغه‌های مردم فنس کشی زمین‌های کشاورزی است که جهاد کشاورزی بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون از آن جلوگیری به عمل می‌آورد ولی با توجه به اینکه وظیفه ما مسئولین حل مشکلات و دغدغه مردم است در شورای تأمین با هماهنگی‌های لازم صورت گرفته با مدیر کل جهاد کشاورزی مقرر شد که زمین‌های زراعی با تأیید شورا و طی نمودن روال قانونی توسط متقاضی فنس کشی شوند.

رئیس دادگستری با تاکید بر حفظ مراتع گفت باید دام بر اساس پروانه و تعدادی که در آن ذکر شده داخل مراتع روستاها شوند چرا که استفاده بی‌رویه دام‌ها از مراتع و از بین بردن پوشش گیاهی منجر به وقوع سیل خواهد شد و آسیب‌های جبران ناپذیری را برای روستاییان به وجود خواهد آورد.‌

درزی بورخانی در پایان از تمامی شوراها خواست که در هزینه دقت کرده و در چارچوب قانون گام بردارند و سرفصل بودجه را رعایت کنند چرا که اگر هزینه خارج از سرفصل انجام شود آن شورا مجرم خواهد بود حتی اگر در جهت کمک به مردم باشد.

کد خبر 6094651

دیگر خبرها

  • رهاسازی آب از سد علویان مراغه به زمین‌های زراعی
  • رهاسازی آب از سد علویان به زمین‌های زراعی شهرستان‌های مراغه و بناب
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان